Skyhögt intresse kring nya festivalen

Det har nu gått två veckor sedan Klassikerfestivalen lanserades. Det hela skedde lite i smyg, med en webbplats och några inlägg i sociala medier. Redan nu kan det dock konstateras att det kommer att bli trångt i Valdemarsviks stadskärna i slutet av juli. Eventveteranen och Valdemarsviksbon Pether Skoglund håller i trådarna.
– Jag har hela tiden trott att Klassikerfestivalen skulle tas emot väl – vi har ett starkt koncept – men jag måste ändå medge att jag är smått överväldigad av allmänhetens intresse. Utställaranmälningarna strömmar in! Tjusiga bilar, båtar, motorcyklar, mopeder och traktorer kommer bokstavligen att fylla staden dessa dagar – det blir en riktig folkfest, säger Pether Skoglund.

Namnet till trots så blickar Klassikerfestivalen också framåt. Arrangören vill bredda den debatt där miljömål, drivmedelspriser och elektrifiering ofta nämns i ett och samma andetag. Dels genom panelsamtal med experter inom dessa och närliggande områden, dels genom att visa framtidens entusiastfordon.
– Från kommunhåll känner vi att Klassikerfestivalen visar vägen. Den tar tydligt avstamp i en dåtid många kan relatera till, samtidigt som den sätter fart mot framtiden. Valdemarsvik har en rik sjöfartshistoria och som varandes en landsortskommun är transportfrågan ständigt på tapeten. Jag ser mycket fram emot dessa dagar, de kommer verkligen att sätta Valdemarsvik på kartan, säger Lars Beckman, kommunstyrelsens ordförande.

Klassikerfestivalen möjliggörs genom samarbeten mellan kommunen, privata aktörer och föreningar. Projektet har beviljats stöd från Föreningen Kustlandet, som verkar för att förbättra förutsättningarna för boende och företagande på landsbygden.

Pressmaterial

Nedan kan du ladda hem pressmaterial tillhörande Klassikerfestivalen.

Presskontakt

Har du frågor eller funderingar, varmt välkommen att höra av dig till:

Pether Skoglund
Projektledare & evenemangsproducent

Telefon: 070-554 98 33
E-post: pether@skoglundservice.se

I samarbete med

Projektet

Klassikerfestivalen är ett projekt med stöd av Kustlandet och Jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.

Läs mer