Klassikerfestivalen – En succé!

Klassikerfestivalen har kommit att bli en stor publiksuccé med cirka 15 000 besökare båda dagarna. Röster från besökare ”Jag har aldrig sett mycket så folk i Valdemarsvik” var en återkommande kommentar från både utställare och besökare. 

ANMÄL DIG NU!  Årets upplaga av Klassikerfestivalen har ett stort intresse så dröj inte med att anmäla ditt fordon eller din säljplats. Förra årets stora fordonskortege på lördagen blev fullbokad.

Tack vare våra partners och sponsorer är det kostnadsfritt att som privatperson delta i kortegen och ställa ut sitt fordon. Av samma anledning även fri entré på festivalkvällarna med underhållning och roligheter i festivalområdet där Bistron Restaurang & Catering serverar mat & dryck.

Stöd oss gärna med ett frivilligt bidrag, Swisha till 123-4021846.
Mottagare är Valdemarsviks träbåtsförening.

Fredag –  KlassikerRallyt och Båtuppvisning

Fjolårets stora succé är actionfyllda KlassikerRallyt.

SMK Valdemarsvik arrangerar tävlingen med veteranrallybilar. Racen hålls vid Toverum strax utanför Valdemarsvik. Besiktning sker vid Mekonomen bilverkstad och nytt för i år är att start och mål sker i centrum. Serviceplatsen är vid Grännäsparken.

Har du frågor om tävlingen kontakta SMK: Frippe Eklund frippeeklund@gmail.com, Jon Magnusson jon.magnusson@bilam.se eller Mats Lindwall mats@proek.se 


Fredag – Båtuppvisning på Valdemarsviken

WTF Waldemarsviks Träbåtsförenings egen hamn mitt i centrum är som en flytande båtutställning. Här guppar träbåtar av alla de slag. På fredag eftermiddag bjuds en nostalgisk båtuppvisning vid Odal kajplats på gångavstånd från hamnen. Det blir en blandning av snipor och snabbgående båtar. En njutbar stund du inte vill missa!

Vi önskar att du som utställande båtgäst deltar i fredagens båtuppvisningen. Vi hoppas att du också ligger kvar även under lördagen. WTF’s medlemmar kommer ta hand om dig när du anländer.

Anmälan krävs. Ingen anmälningsavgift

Stöd oss gärna med ett frivilligt bidrag, Swisha till 123-4021846.
Mottagare är Valdemarsviks träbåtsförening.

Kriterier:

  • 90-tal och äldre.
  • Båten ska vara i bra skick och relativt original.

Anmäl dig här

Lördag – Kortege och fordonsutställning

Lördagens kortege i centrum drog i fjol rekordpublik och alla utställningsytorna blev fulltecknade. Du som vill ställa ut ett eller flera fordon på Klassikerfestivalen bör anmäla dig snarast för att säkra din plats. Årets tema är mittmotor.

Anmälan krävs. Ingen anmälningsavgift.

Stöd oss gärna med ett frivilligt bidrag, Swisha till 123-4021846.
Mottagare är Valdemarsviks träbåtsförening.

Kriterier:

  • Från 1990-tal och äldre.
  • Ditt fordon ska vara i bra skick och relativt original.
  • Patinerade orörda original är givetvis välkomna.

I kategorin Custom (1990-tal och äldre) söker vi främst kraftigt modifierade fordon och kul/udda byggen.

Samling för kortegen är vid S:t Anna Hus, Grännesvägen kl. 10:30. Kortegen startar kl 13:00 och leder till utställningen i centrum.

Vi prioriterar utställningsplats för dig som deltar i kortegen. I mån av plats kan utställning i centrum utan deltagande i kortegen ske. De ska efter godkännande av oss i så fall vara uppställd på anvisad yta senast kl. 12:30.

Utställningsytorna är begränsade. Anmäls fler fordon än festivalen har plats för förbehåller vi oss rätten att göra ett urval.

Anmäl dig här

Följ gärna @klassikerfestivalen på facebook och instagram för att hålla dig uppdaterad om eventuella ändringar

Lördag  –  MoppeRallyt

Premiären av MoppeRallyt i fjol blev mycket uppskattad

Det bjuds på ett härligt rally för moppeentusiaster och i år sker start och målgång i Valdemarsvik. Det blir förstås tipsfrågor på färden. Rallyt leder till Rejmes där man inväntar och ansluter i den stora kortegen som avslutas med utställning i centrum. Där väntar på eftermiddagen prisutdelning och intervjuer i festivalområdet i hamnen.

Vi bjuder på fika från 09.30. Start kl. 10.30

Arrangör är Domarvik Hembygdsförening

Anmälan krävs. Ingen anmälningsavgift

Stöd oss gärna med ett frivilligt bidrag, Swisha till 123-4021846.
Mottagare är Valdemarsviks träbåtsförening.

Mejla sarahdavidsson81@gmail.com

Vid frågor ring 070-9381745

 

Följ gärna @klassikerfestivalen på facebook och instagram för att hålla dig uppdaterad om eventuella ändringar etc.

Säljande utställare nytt eller begagnat

Har du nya eller begagnade saker som du vill sälja så går det alldeles utmärkt. De ska ha en nära koppling till fordonen och de olika epokerna. Till exempel utrustning, material, reservdelar och temanära nostalgiprylar. Klassikerfestivalen erbjuder försäljningsytor i två storlekar enligt nedan.

Arrangören disponerar över alla kommunytor i centrum och förbehåller sig rätten att göra ett urval om antalet anmälda utställare blir fler än det finns plats för. Inga ytor för godis, fika eller mat erbjuds.

Anmälan krävs

Kategori nya produkter
Yta: 3×3 meter

Fredag och lördag: 2500 :-
Lördag: 1500 :-

(Exklusive moms)

Kategori nya produkter
Yta: 6×3 meter

Fredag och lördag: 3500 :-
Lördag: 2500 :-

(Exklusive moms)

Kategori begagnade produkter
Yta: 3×3 meter

Fredag och lördag: 600 :-
Lördag: 400 :-

(Inklusive moms)

Kategori begagnat
Yta: 6×3 meter

Fredag och lördag: 1000 :-
Lördag: 800 :-

(Inklusive moms)

Anmäl dig här

Om större yta önskas, ange det i anmälan. Pris meddelas. 

Klassikerfestivalens program

Klassikerfestivalen passar hela familjen.
Programplanering pågår.

Besökare på Klassikerfestivalen

Egentligen handlar Klassikerfestivalen om människans ständiga vilja att upptäcka världen. Transportmedlen som stått, står och kommer att stå oss till buds är många. Likväl är det fötterna som gäller för dig som besöker Klassikerfestivalen! Promenera bara fem minuter hitåt och fem minuter ditåt för att ta del av hela härligheten.

Dåtid, nutid och framtid

Att påstå att det är lite rörigt i fordonsvärlden just nu, det är ingen överdrift. Många undrar nog hur framtiden kommer att te sig. Vad kostar bensinen om 15 år? Finns mackarna ens kvar då? Bland fordonsentusiaster låter det ibland som att domedagen är i antågande. Vi vill bredda och nyansera denna debatt. Och det gör vi på flera sätt.

Huvudpartner

Sponsor Diamant

Sponsorer Guld

Sponsorer Silver

KustCamp Ekön Gamleby, Djur & Trädgårdsbutiken, Lifli Sushi, Nilssons Affärsbyrå, Grännäs & Yxningens Camping, Kajens glass & våfflor, Vikens Pizzeria, Idas syster Sofie, Optikern i Vika, Hamnkrogen, Anteda, Vikens Thai Chilli, Flexmac Industri, ICA Fyren, Myriams Veranda, Bed & Breakfast, Säkra, Grännäs Marincenter, Wångströms golv, Mekonomen Bilverkstad, Guldnyckeln Fastigheter, AG Bygg, Hallings Interiör, Glasskiosken havsbris, Tryserums Bygg, Klipphörnan, Vuxenskolan Studieförbundet, Viktor Lenper, Albatross Marine Chartering, Opus Besiktning, Samelius Ur, Media Trio, Sotnings & Ventilationsservice, Bepart, Bjursunds Slakteri, XL bygg Materialmännen, Vikens spel, Rogers Tak & Plåt, Citas Kläder, Kärleks, Hårklippet, Prima Liv, Sandbladh Tak & Plåt, Anrica AB, Båtaffären, Allvärmeteknik, Optikern i Vika, Perkas Gatukök, Saxens Rörmontage, Valdemarsviks El, Sundmans Riv & Byggservice, Pegmata, Fredag Butik, Grännäs Marincenter, Care Clinic, Petters Rör & Elbyrå, Vår salong.

STORT TACK ALLA PARTNERS OCH SPONSORER!

TACK VARE ER KAN VI GENOMFÖRA KLASSIKERFESTIVALEN.