Klassikerfestivalen – En succé!

Premiären 2022 blev en publiksuccé med cirka 15 000 besökare båda dagarna. Röster från besökare ”Jag har aldrig sett mycket så folk i Valdemarsvik” var en återkommande kommentar från både utställare och besökare. 

Årets upplaga av Klassikerfestivalen är förfinad på många punkter. Sannolikt blir antalet besökare fler 2023, så dröj inte längre än nödvändigt med att anmäla ditt fordon eller din säljplats. Tack vare våra partners och sponsorer är det kostnadsfritt att som privatperson ställa ut fordon. Av samma anledning även fri entré på kvällarna med underhållning och roligheter i festivalområdet där Bistron Restaurang & Catering serverar mat & dryck.

Fredag –  KlassikerRallyt och Båtuppvisning

Årets Nyhet är actionfyllda KlassikerRallyt.

SMK Valdemarsvik arrangerar tävlingen med veteranrallybilar. Racen hålls vid Toverum strax utanför Valdemarsvik. Besiktning och start sker vid Mekonomen bilverkstad kl.13.00 vid Valdemarsviks norra infart och går genom centrum. Serviceplatsen är vid Grännäsparken.

Har du frågor om tävlingen kontakta SMK: Frippe Eklund frippeeklund@gmail.com, Jon Magnusson jon.magnusson@bilam.se eller Mats Lindwall mats@proek.se 

Fredag – Båtuppvisning på Valdemarsviken

Valdemarsviks Träbåtsförenings egen hamn mitt i centrum är som en flytande utställning. Här guppar träbåtar av alla de slag. På fredag eftermiddag bjuds en nostalgisk båtuppvisning vid Odal på gångavstånd från hamnen. Det blir en blandning av snipor och snabbgående båtar. En njutbar stund du inte vill missa!

Vi önskar att du som utställande båtgäst deltar i båtuppvisningen och ligger kvar till festivalens stora dag som är lördagen. WTF:s medlemmar kommer ta hand om dig när du anländer.

Anmälan krävs. Ingen anmälningsavgift

Kriterier:

90-tal och äldre.
Båten ska vara i bra skick och relativt original.
Anmäl dig här

Lördag – Kortege och fordonsutställning

Lördagens kortege i centrum drog rekordpublik och var utställningsytorna fulltecknade. Du som vill ställa ut ett eller flera fordon på Klassikerfestivalen bör anmäla dig snarast för att säkra din plats.

Anmälan krävs. Ingen anmälningsavgift. 

Kriterier:

Från 1990-tal och äldre.
Ditt fordon ska vara i bra skick och relativt original.
Patinerade orörda original är givetvis välkomna.

I kategorin custom (1990-tal och äldre) söker vi främst kraftigt modifierade fordon och kul/udda byggen.

Samling för kortegen är i Grännäsparken kl 10:30. Kortegen startar kl 13:00 och leder till utställningen i centrum. 

Vi prioriterar utställningsplats för dig som deltar i kortegen. I mån av plats kan utställning i centrum utan deltagande i kortegen ske. De som inte deltar i kortegen ska i så fall vara uppställd på anvisad yta senast kl. 12:30.

Utställningsytorna är begränsade. Anmäls fler fordon än festivalen har plats för förbehåller vi oss rätten att göra ett urval. 

Anmäl dig här

Följ gärna @klassikerfestivalen på facebook och instagram för att hålla dig uppdaterad om eventuella ändringar etc.

Lördag    MoppeRallyt

Årets andra Nyhet är MoppeRallyt

Det bjuds på ett härligt rally för moppeentusiaster från Domarvik (i närheten av Hannäs) till Valdemarsvik. Det blir förstås tipsfrågor på färden. Rallyt leder till Rejmes där man inväntar och ansluter i den stora kortegen som avslutas med utställning i centrum. Där väntar på eftermiddagen prisutdelning och intervjuer i matområdet i hamnen.

Vi bjuder på fika från 09.00. Start kl. 10.45

Arrangör är Domarvik Hembygdsförening 

Anmälan krävs. Ingen anmälningsavgift

Mejla sarahdavidsson81@gmail.com

Vid frågor ring 070-9381745

Karta och vägbeskrivning

Säljande utställare nytt eller begagnat

Har du nya eller begagnade saker som du vill sälja så går det alldeles utmärkt. De ska ha en nära koppling till fordonen och de olika epokerna. Till exempel utrustning, material, reservdelar och temanära nostalgiprylar. Klassikerfestivalen erbjuder försäljningsytor i två storlekar enligt nedan.

Arrangören disponerar över alla kommunytor i centrum och förbehåller sig rätten att göra ett urval om antalet anmälda utställare blir fler än det finns plats för. Inga ytor för godis, fika eller mat erbjuds.

Anmälan krävs

Kategori nya produkter
Yta: 3×3 meter

Fredag och lördag: 2500 :-
Lördag: 1500 :-

(Exklusive moms)

Kategori nya produkter
Yta: 6×3 meter

Fredag och lördag: 3500 :-
Lördag: 2500 :-

(Exklusive moms)

Kategori begagnade produkter
Yta: 3×3 meter

Fredag och lördag: 600 :-
Lördag: 400 :-

(Inklusive moms)

Kategori begagnat
Yta: 6×3 meter

Fredag och lördag: 1000 :-
Lördag: 800 :-

(Inklusive moms)

Anmäl dig här

Om större yta önskas, ange det i anmälan. Pris meddelas. 

Klassikerfestivalens program

Klassikerfestivalen passar hela familjen.

Besökare på Klassikerfestivalen

Egentligen handlar Klassikerfestivalen om människans ständiga vilja att upptäcka världen. Transportmedlen som stått, står och kommer att stå oss till buds är många. Likväl är det fötterna som gäller för dig som besöker Klassikerfestivalen! Promenera bara fem minuter hitåt och fem minuter ditåt för att ta del av hela härligheten.

Dåtid, nutid och framtid

Att påstå att det är lite rörigt i fordonsvärlden just nu, det är ingen överdrift. Många undrar nog hur framtiden kommer att te sig. Vad kostar bensinen om 15 år? Finns mackarna ens kvar då? Bland fordonsentusiaster låter det ibland som att domedagen är i antågande. Vi vill bredda och nyansera denna debatt. Och det gör vi på flera sätt.

I samarbete med

Sponsor Diamant

Sponsorer Guld

Sponsorer Silver

Lokala stödsponsorer

Djur & Trädgårdsbutiken, Lifli Sushi, Nilssons Affärsbyrå, Grännäs & Yxningens Camping, Kajens glass & våfflor, Vikens Pizzeria, Idas syster Sofie, Optikern i Vika, Hamnkrogen, Anteda, Vikens Thai Chilli, Flexmac Industri, ICA Fyren, Myriams Veranda, Bed & Breakfast, Säkra, Grännäs Marincenter, Wångströms golv, Mekonomen Bilverkstad, Guldnyckeln Fastigheter, AG Bygg, Hallings Interiör, Glasskiosken havsbris, Tryserums Bygg, Klipphörnan, Vuxenskolan Studieförbundet, Viktor Lenper, Albatross Marine Chartering, Opus Besiktning, Samelius Ur, Media Trio, Sotnings & Ventilationsservice, Bepart, Bjursunds Slakteri, Petters Rör & Elbyrå, Vår salong, XL bygg Materialmännen, Vikens spel, Rogers Tak & Plåt.

STORT TACK ALLA PARTER OCH SPONSORER!

TACK VARE DIG KAN VI GÖR KLASSSIKERFESTIVALEN.