Klassikerfestivalen är ett nytt utomhusevenemang. Syftet är att öka besöksnäringen och attraktionskraften – att sätta Valdemarsvik på kartan som en intressant plats att besöka, bo verka och leva i samt utveckla samverkan mellan närings- och föreningslivet, kommunen och Sparbanken. Att i spåren av Covid-19 öka möjligheterna för hårt drabbade inom näringslivet.

Skärgårdskommunen Valdemarsvik och trakten i närheten har en genuin historia inom båtfraktning och båtproduktion. Det nya evenemanget har Båtar som huvudgenrer och motorer som den röda tråden. Fordonsgenrer som under de två dagar som evenemanget ska pågå är båtar, bilar, motorcyklar, mopeder och traktorer. Lokala föreningar inom respektive fordonsgenrer är medverkande och viktiga volontärer i projektet.

Klassikerfestivalen kommer utöver utställningar av alla fordonstyperna också innehålla försäljningsplatser, föreläsningar och workshops om intressanta ämnen bland annat inom hållbarhet, återanvändning och miljövänliga motorer. Klassikerfestivalen förväntas dra publik och intressegrupper från stora delar av Sverige. Klassikerfestivalen syftar till att bli ett årligt evenemang.

Klassikerfestivalens program

Klassikerfestivalens breda innehåll passar hela familjen och just nu jobbar vi för fullt med programpunkter och hålltider. Uppdateringar kommer inom kort men redan nu kan du titta på det preliminära programmet.

Ställa ut på Klassikerfestivalen

Valdemarsvik är en charmig och populär ort som sprudlar av liv på sommaren. Inte minst tack vare alla turister och alla de som semestrar i sina närliggande sommarstugor. Vår ambition är att locka tusentals besökare dessa dagar så ta chansen att vara med och ställa ut.

Framtidens klassiker

Kommer dina barnbarn kunna tanka upp farmors gamla vespa? Är det tänkbart att framtidens sjöpolis har åsikter kring din mullrande utombordare? Hur kan framtidens entusiastscen komma att se ut? Klassikerfestivalen tar en kvalificerad titt i spåkulan!

Sponsorer / Partners